Het Grote Gala van de Media

 

Populisme! Media, wat nu?

Sylvana Simons, Tofik Dibi e.v.a. houden de media een spiegel voor. Een avond over populisme in de media.

Op maandagavond 6 maart 2017 vond Het Grote Gala van de Media plaats in Stadsschouwburg Amsterdam. Het centrale thema van deze zevende editie was populisme. Honderden journalisten, studenten journalistiek, lezers, luisteraars en kijkers kwamen bijeen voor een avond met debatten, voordrachten, tips & tricks. Ook worden de resultaten van een onderzoek naar de diversiteit in een aantal van Nederlands bekendste talkshows, gepresenteerd.

Met o.a. Sylvana Simons, voormalig presentator en leider van de nieuwe politiek partij Artikel 1, Tofik Dibi, voormalig politicus GroenLinks, tot 2012 lid van de Tweede Kamer, Avinash Bhikie politiek verslaggever Nu.nl, Hulya Cigdem - journalist en auteur De Importbruid, Danny Ghosen -journalist NTR, Ghieslaine Guardiola - performer en presentator BNN-Vara en BIND, Aldith Hunkar - multi-media journalist, Diana Matroos - journalist BNR en RTL, Simone Weimans - journalist en presentator NOS Journaal en Rocky Tuhuteru - voormalig presentator Langs de Lijn en adviseur van de Raad voor Cultuur.

Het Grote Interviewgala is een initiatief van Frénk van der Linden en Freddy van Thijn in samenwerking met Stadsschouwburg Amsterdam en wordt mede mogelijk gemaakt door:Stichting Democratie & media, KRO/NCRV, Nederlandse Vereniging van Journalisten.