Opinie

september 29,2015/ Tuhuteru en Partners

Diversiteit in het theater #not

Twee broers. Molukse jongens uit Tiel die hun dromen najoegen. Bijvoorbeeld om een theater vol met publiek te krijgen. Het is Joshua en Henry Timisela gelukt. Bizar eigenlijk. Treed je in een theater op in de regio voor meer dan vierhonderd bezoekers, loopt de belendende zaal leeg met een stuk.

MEER

maart 1,2017/ Tuhuteru en Partners

Wiens Tweede Wereldoorlog is het eigenlijk?

Op 4 mei is de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam. Mijn onlangs overleden vader legde daar in 2011 een krans. Ter nagedachtenis van de slachtoffers van de oorlog in Nederlands-Indië. Ik ben van Molukse origine en als gevolg van de afloop van de Tweede Wereldoorlog in het toenmalig.

MEER

maart 1,2017/ Tuhuteru en Partners

Het Grote Gala van de Media

  Samen met collega's uit de media deed ik op 6 maart dus het Grote Gala van de Media in de Amsterdamse Stadsschouwburg. Een aantal van hen is migrant of hun ouders kwamen ooit naar Nederland als migranten. Het zijn vakgenoten in de media die acte de présence geven. Als.

MEER

november 8,2018/ Tuhuteru en Partners

Anton de Kom lezing: coreferaat van Rocky Tuhuteru

Op donderdag 14 juni verzorgde schrijfster en beeldend kunstenaar Marion Bloem in het Verzetsmuseum Amsterdam de Anton de Kom Lezing 2018. Co-referent was Rocky Tuhuteru. Jaarlijks organiseert het Verzetsmuseum Amsterdam in samenwerking met dagblad Trouw de Anton de Kom Lezing. De lezing vraagt aandacht voor de strijd tegen intolerantie en.

MEER