Minister Lodewijk Asscher bezoekt Molukse wijk

Asscher-Molukse-Wijk_2


Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bracht op 26 mei 2014 een werkbezoek aan de Molukse wijk in Krimpen aan den IJssel. Hij sprak daar met bewoners over huisvesting, werkgelegenheid, de leefbaarheid in de wijk en over de positie van Molukse jongeren. Het initiatief van het bezoek kwam van PvdA-kamerlid Grace Tanamal en werd geproduceerd door Tuhuteru en Partners, in samenwerking met de lokale Molukse organisaties en belangenbehartigers.

Hij startte zijn bezoek in de het Molukse stichtingsgebouw. Vervolgens ging de wandeling door de wijk naar een drietal oudere Molukse bewoners in het aangrenzende verzorgingshuis. Tijdens dit emotionele bezoek werd gezamenlijk het weemoedige Molukse 'Oleh Sioh' gezongen. Ook de ernstig vervallen kerk werd bekeken en de minister kwam bij verschillende Molukkers thuis om te spreken over het achterstallig onderhoud aan de woningen.

Lodewijk Asscher was onder de indruk van het bezoek. Zo meldt hij op Twitter: 'Indrukwekkend en ontroerend bezoek aan Molukse wijk Krimpen ad IJssel #olehsio.'